26 Ekim 2015 Pazartesi

KABAK GONDOL

Herkese Merhaba, yavaş yavaş eller üşümeye başlamışken fırından mis ve sıcacık kokularla çıkarak içinizi ısıtacak, sofrayı dolduracak şık bir akşam yemeği bakıyordunuz dimi :) Kesinlikle süper bir tavsiyem var size. Görüntüsüyle göz dolduran ve lezzetiyle tam not alacak bir yemek. Üstelik oldukça da pratik. Saatlerinizi almayacak yani :) Adını kabak gondol koymuşlar ama karnıyarığın akrabası sayılır:) 
Çok güzel misafir ağırlar bu yemek benden demesi:) Bizden yıldızlı pekiyi aldı deneyin derim:)

Kabak yemem diyenlerin de denemek isteyeceği bir yemek bence :)




Malzemeler;
5 adet kabak
Üzerini geçecek kadar sıcak su
Tuz, karabiber

İç Harcı;
250 gr kıyma
2 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 domates
2 adet orta boy biber
1 tatlı kaşığı salça
Oyulan kabak içlerinin yarısı
Tuz, karabiber

Üzeri İçin;
1 kase rendelenmiş kaşar

Gelelim mevzuya :)


Yemeğin en oyalayıcı kısmı kabakları oyma aşaması. öncelikle kabakların üzerinden yatay olarak bir kısmı kesiyoruz. sonra kenarlarını çatlatmadan çay kaşığı ile kibar kibar oyuyoruz. Bir tencereye kabakları dizip üzerine çıkana kadar sıcak su koyuyoruz, sadece su ile haşlıyoruz. 25- 30 dk da lokum gibi oluyor. siz yine de kontrollü yapın fazla haşlanıp dağılmasın kabaklar. :)







İç harç için öncelikle malzemeleri hazırlayalım. Soğanları ufak ufak yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları minik minik doğruyoruz. Biberleri ve domatesleri de ufak ufak doğruyoruz. kabağın oyduğumuz iç kısımlarının da yarısını ufak ufak doğruyoruz.






Tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup soğanları ve sarımsakları tavaya alalım. biraz dirilikleri kaybolunca biberleri koyalım ve 1-2 dk sonrada kıymayı koyalım. Kıyma suyunu saldığında salçayı da ilave edip güzelce kavuralım. Domatesleri de ilave edip tuzunu karabiberini koyduktan sonra domatesler suyunu çekene kadar bekleyip, suyunu çekince altını kapatabiliriz.



Bir fırın kabına kabakları dizelim. iç harcımızı beşe bölüp kabakların içine dolduralım. İç harcı hazırladığımız tavaya varsa 2 yemek kaşığı kadar domates suyu ve sıcak su ilave ederek kabakların yan tarafına dökelim. Fırın kabına yapışmasın ve kurumasınlar. 15 dk kadar 170 dereceye ısınmış fırında pişirdikten sonra kaşar rendelerini üzerilerine döküp kızarana kadar bekliyoruz.







Artık yemeğimiz mideye inmeye hazır. Herkese afiyet olsun.

Mutlu kalın... Aşkla kalın... :)



Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder