12 Mart 2015 Perşembe

MUZLU ROLU PASTA


Benim tatlıyla pek aram yoktur diyenlere gözlerini kocaman açarak bakanlar klubünden merhabaJ Kesinlikle benim tatlıyla pek aram yoktur diyenlere hem inanamaz gözlerle bakıp hem de için için kıskanırımJ Midem bulanana kadar çikolata yiyen bir koca eşek olarak bana doğa üstü gibi geliyorlarJ Neyse bu post tatlı severler için yazılıyor yapacak bir şey yokJ

Çok oldu bu pastayı yapalı ama o zaman güzel saramadım keki gevşek kaldı diye içime sinmemişti yazmamıştım şimdi fotoları kurcalarken önüme çıktı hoşuma gittiJ Yani demem o ki siz biraz daha sıkı sarmaya çalışın JJ

Hazır yaş pastaları pek tercih etmiyorum eğer vaktim varsa kendim yapmayı daha çok seviyorum hem o pandispanyanın mis kokusu evi sarıyor hem de içinde ne olduğunu bilerek keyifle tüketiyoruz.
Ben muzlu yaptım mevsimine göre çilek, kivi, ahududu ya da canınız neli çekiyorsa kullanabilirsiniz.

Önce kremayı yapıp soğuması için beklerken pandispanyayı yapıyoruz.

Malzemeler;
Krema için;
·         1 kilo süt
·         6 yemek kaşığı buğday nişastası
·         4 yemek kaşığı un
·         2 yumurta sarısı
·         20 yemek kaşığı toz şeker
·         1 paket toz krem şanti

Şanti haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kıvamıda koyulaşmaya başlamış olur. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi döküp mikserle 2-3 dk çırpalım.

Ben kremayı ikiye ayırdım içine süreceğim kremaya 2 yemek kaşığı kakao döküp karıştırdım, sade seviyorum derseniz tercih sizin.

Keki için;
·         5 yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı tepeleme un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya(isteğe bağlı)
·         4-5 yemek kaşığı su ya da meyve suyu

Ø  Arasına; büyüklüğüne göre değişmekle beraber 4 adet muz
Ø  Üzerine serpmek için 1 paket (80gr) sütlü çikolata rendesi

Keki yapmak için öncelikle yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırıyoruz. Beyazların içine hiç sarı karışmaması gerekiyor. Beyazları cam ya da metal kasede mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Kaseyi ters çevirdiğimizde düşmeyecek kıvamda olması gerekiyor.

Başka bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpalım. Şeker iyice eriyip karışım açık sarı olana kadar çırpıyoruz. İçine su ya da meyve suyumuzu da ekleyip bir kez daha çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip birkaç tur daha çırptıktan sonra mikseri kaldırabiliriz.

Yumurta aklarını üç postada, bir spatula yardımı ile yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz. Dıştan içe hareketlerle yumurta beyazlarının havasını söndürmeden karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine (ben fırının kendi tepsisini kullandım) güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 40-45dk civarı pişiriyoruz. Pişerken ilk 25 dk fırın kapağını açmayın kabarmaz!

Fırından çıkınca altındaki yağlı kağıtla beraber nemli bez  üzerine alıp bir kez rulo yapıp açıyoruz. Nemli bez sonra üzerine serip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca yağlı kağıdı yavaşta sıyırıyoruz.

Üzerine kakaolu kremayı yayıyoruz . Rulo yapmaya başlayacağımız kenara yakın olarak muzları bütün olarak boydan boya koyuyoruz. Ruloyu başta da belirttiğim gibi olabildiğince sıkı sarmaya çalışıyoruz. Ruloyu sardıktan sonra servis tepsimize alıp üzerine beyaz kremamızı sürelim.

Muz dilimleri ile üzerine sıra yapıp çikolata rendesini serptiysek tamamdır.
Ben servis yaparken çikolata sosuyla süsledim tabaklarıJ


Herkese afiyet olsun J Mutlu kalınJ



Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

2 yorum: