2 Temmuz 2014 Çarşamba

TAVUKLU DOLAMA BÖREĞİ

Adı börek ama kendi ana yemek J Yanında ayranla güzel bir akşam yemeği oluyor. Börek gibi atıştırmalık değil pek, baya baya doyurucuJ  Hamur işi seven çocuklar içinde besleyici bir seçenek. Yufkayı ayrı tutarsak ki adı börek olacak o kadarJ Tavuk, yoğurt, yumurta var bol bol. Okuldan gelen çocuklar için güzel bir karşılama, tatile girdiklerini göz önüne alırsak sokakta oynayıp acıkıp eve koşan çocuklara güzel bir yemekJ
Eğer hazırda haşlanmış tavuğunuz varsa yapımı oldukça pratik ve hızlı, gerçi haşlanmış tavuğunuz yoksa da artık tavuklar çok çabuk piştiğinden yine de çok uzun sürmezJ
Gelelim ne lazım ve nasıl yaptıkJ










Malzemeler;
·         3 adet yufka
·         1 yemek tabağı dolusu haşlanmış ve didilmiş tavuk eti. ( Evinizde ne buluyorsa onu kullanabilirsiniz, bütün tavuk, göğüs, kalça. Ben bütün tavuk haşlamıştım ondan kullandım. Sadece göğüs eti biraz yavan olabilir aklınızda olsun)
·         1 adet orta boy soğan
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;
·         4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
·         2 su bardağı yoğurt
·         2 yumurta
·         Tuz

1 kase de yoğurdu yumurtayı ve zeytinyağını çırpıp sosumuzu hazırlayalım.



Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayıp tavaya alalım ve 2 kaşık sıvı yağda kavuralım. Soğanlar kavrulunca için tavuklarımızı dökelim ve karıştıralım. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip 3-4 dk karıştırıp ocaktan alalım.

Fırını 180 dereceye ayarlayalım ısınmaya başlasın.





Yufkanın birini tezgaha açalım ve üzerine 3-4 kaşık kadar sostan sürüp kaşıkla yaydıralım. Yufkaya ikiye katlayalım, “D” şekline gelsin yufkamız. Üzerine 1-2 kaşık sostan sürelim ve tavadaki tavuklu harcımızın üçte birini yufkanın her yerine eşit dağıtalım.


Yufkanın düz kenarından iki ucunu biraz katlayarak rulo yapalım. Sıkı sıkı sarmayın yufkayı, gevşek olsun.



Yağlı kağıt serili tepsinin ortasına rulo haline getirdiğimiz yufkayı gül gibi dolayalım. 






İkinci yufkaya da aynı işlemleri yapıp yine rulo haline gelince tepsiye alalım ve bir önceki yufkadan yaptığımız gülün bittiği yerden çevresine dolayalım.


Üçüncü yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp yine tepside öncekinin devamından itibaren çevresine dolayalım.

Kalan sosumuzu böreğimizin üzerine ve kenarlarına kaşıkla güzelce sürelim. Yufkalar arasındaki boşluklara azar azar dökelim.
Üzerine de susam dökelim fırına verelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30-35 dk da pişmiş oluyor.








Üzeri kızarınca fırından çıkaralım ve temiz bir havluyu üzerine örtelim. 5-10 dk içini çektikten sonra servise hazırdır.

Pizza dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsunJ             @benimpastaevim_






3 yorum:

  1. Benzer bir tarifi bohça şeklinde yapıyordum. Böylesi de güzelmiş. Ellerine sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Tek tek uğraşmak istememiştim biraz daha pratik olsun istedim:) Seninde ellerine sağlık:))

      Sil