2 Temmuz 2014 Çarşamba

KAŞARLI MANTAR


Her sofraya yakışacak bir tarifim var. Hem çok basit hem de çok lezzetli
Et yemeklerinin yanında sunulduğunda güzel de bir tamamlayıcı oluyor.  

Görüntüsü şık bir garnitür diyebiliriz. 

Mantarı sevenlerdenseniz bu halini çok severek yapacağınızı düşünüyorum.

Lazım olan mantar ve rendelenmiş kaşar. İsterseniz fırında yaparsanız ya da menüde mangal varsa mangalda da yapabilirsiniz çok ta hoş olur. J Miktarlar size kalmış istediniz adette mantar ve her mantara  1 çay kaşığı kadar kaşar rendesi.

Mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve tel süzgece alalım suyu süzülsün. Kağıt havluyla da kurulayarak fırın tepsine saplarını kopararak çukur kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim. Eğer başka bir yerde kullanmayacaksanız saplarını da fırın kabındaki boşluklara serpiştirebilirsiniz pişince kaşarsız da olsa lezzetli oluyorJ

180 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar mantarlarımızı pişirelim. İçleri su dolmaya başlayacak, piştikçe suyunu salıyor çünkü.  

15 dk kadar mantarın pişmesi için genelde yeteli oluyor ama ben yinede her seferinde birine kıyıp tadına bakıyorumJ

Rendelenmiş kaşar peyniriyle mantarın büyüklüğüne göre 1 çay kaşığı ya da bir tatlı kaşığı ile çanakları dolduralım ve tekrar fırına verelim. Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkaralım. Ben kızarmalarını bekleyemedim siz bekleyin:)

Sıcak sıcak servise hazırJ


Afiyet olsunJ

2 yorum:

  1. Pratik ve göz doldurucu bir tanıtım olmuş. Elinize sağlık. Küçük mantarlar daha lezzetli oluyor genelde. :)
    Gurme Magazin
    gurmezin.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) evet ufak mantarlar daha güzel pişiyor ve tek lokmalık olduğu için daha hoş oluyor:)

      Sil