6 Mayıs 2014 Salı

SOYA SOSLU TAVUK

Tavukgöğsü sanırım lezzetsiz olduğu için doktorların yiyebilirsiniz dedikleri gruba giriyor. Zaten neyi sevsek zararlı neye burun kıvırsak faydalı ya da zararsız. Çok adaletsiz çookkJ
Sizde eğer tavukgöğsünü seven azınlıktan değilseniz tüketirken soslarla, ek takviyelerle biraz lezzet katmak isteyebilirsiniz. Bunun için oldukça pratik bir tarifim var.

Malzemeler;


·         2 adet tavukgöğsü
·         2 adet büyük boy soğan
·         3 diş sarımsak
·         1 adet dolmalık biber (büyüklerden)
·         1 adet kırmızı yağ biberi
·         3 çorba kaşığı soya sosu
·         1 çorba kaşığı teriyaki sosu
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         Kimyon, karabiber, tatlı kırmızı biber






Soğanlarımızı soyup ortadan ikiye bölelim ve ince ince dilimleyelim. Yarım halka şeklinde olacak. Sarımsaklarımızı soyup ufak doğrayalım. Tavamıza sıvı yağımızı dökelim, yağ kızınca içine soğanlarımızla sarımsaklarımızı atıp kavuralım. Onlar kavrulurken biberlerimizin çekirdeklerini çıkaralım ve iri iri doğrayalım. Soğanlar 5 dk kadar kavrulunca daha diriyken, biberlerimizi ilave edelim. Yine onlar pişerken tavukgöğsünü kuşbaşını doğrayalım.
Biberlerle doğanlarımızın üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu ve 1 yemek kaşığı teriyaki sosundan dökelim 2 dk kadar öyle pişirelim ve tavuklarımızı ilave edelim. Tavuklarımızı atarken biberler diri olsun resimdeki gibiyken ilave edelim tavukları zaten tavuklar pişerken onlarda pişecek.


Tavuklarımızı ilave edip karıştıralım. 2 yemek kaşığı kadar daha soya sosu ilave edelim. Baharatlarımızı atalım. Yalnız tuz atmayın derim çünkü döktüğümüz soya ve teriyaki sos tuzlu tekrar tuz ilave ederseniz fazla olabilir ben hiç tuz atmadım tuzu gayet normaldi tadına bakıp öyle atın derim.


Tavuklarımız suyunu salıp tekrar çekecek. Suyunu çektikten sonrada 3-4 dakika daha pişirelim ve servise hazırdır.




Tavukgöğsünü lezzetli bir hale getirmiş olduk üstelik hazırlaması pişmesi ve sofraya gelmesi 40 dakika falan sürüyor. 

 Misafirlerinize ikram ederken yanına pilav ya da patates püresi yapabilirsiniz güzel bir çift oluyorlar.

Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder