8 Nisan 2014 Salı

PATATES OTURTMA

Akşam ne pişirsem diye düşünenlere belki fikir verirJ Lezzetli ve doyurucu bir akşam yemeği. Yanına dileyen pilav yapabilir arkadaş olsun diye ama sadece yoğurtla da keyifle tüketebilirsiniz.
Denemenizi tavsiye ederim. 
Patates ve kıymadan lezzetli bir birliktelik:)







Malzemeler;
·         4 adet orta boy patates
·         1 adet orta boy soğan
·         2 diş sarımsak
·         400 gr kıyma
·         1 yemek kaşığı domates salçası (2 tatlı kaşığı)
·         2 adet biber
·         1 adet domates
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

İç Harcımızı; tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alalım biraz ısınınca içine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyalım. 1 tatlı kaşığı domates salçası koyalım ve karıştıralım. Biberlerimizden birini yine ufak ufak doğrayıp soğanımıza ekleyelim. Sarımsaklarımızı da minik doğrayıp ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşip biberler diriliğini yitirince kıymamızı koyalım. Baharatlarımızı ekelim ve kıyma suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.



Harcımız pişerken patateslerimizi soyalım ve halka halka doğrayalım. Halkalar çok kalında çok incede olmasın. Patatesler orta boysa bir patatesi 4’e bölmeniz yeterli olur.








Orta boya bir tencereye doğradığımız patateslerin yarısını dizelim. Üzerine az bir tuz ve karabiber ekelim. Pişen harcımızı üzerine dökelim ve kalan patateslerimizi de üzerine dizelim. Yine az tuz ve karabiber ekelim. Kalan biberimizi dikine 4 e bölüp ortadan yarıya bölelim ve patateslerin üzerine dizelim. Domatesimizi de soyalım ve dilimleyip biberlerin patateslerin üzerine dizelim. 1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı domates salçasını doyup karıştıralım ve tencerenin kenarlarından yavaşça dökelim. Orta ateşte pişirelim. Ortalama 45 dakika pişmiş oluyor. Patateslere çatal batırdığınızda yumuşamışlar ise olmuştur.

Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder