8 Nisan 2014 Salı

IZGARA KÖFTE

Isınan havayla birlikte artık yemekler balkonda, bahçede, kırlarda yenilmeye başlanıyor yavaştan. Piknik mevsimi başladıJ Hem mangal keyfi yapabileceğiniz isterseniz tavada kızartarak yiyebileceğiniz köfteler elinizin altında olmalı. Önceden hazırlayıp buzluğa atarsanız acil durumlarda imdadınıza da yetişirler.  Ufak ufak  yaparsanız davet sofralarında atıştırmalık da olurlar. Köfte bu illaki yenirJ


Köfte yapmayı bilmeyen yoktur muhtemelen ama benim arşivimde de bulunsun istedim. Belli olmaz belki bir ihtiyacı olan çıkarJ
Malzemeler;
·         700 gr kıyma
·         1 adet orta boy soğan
·         1 yumurta
·         2 diş sarımsak
·         1 su bardağı ekmek ufağı
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Soğanımızın yarısını ufak ufak doğrayalım diğer yarısını da rendeleyip suyunu sıkalım ve yoğurma kabımıza alalım. Eğer köftenin içinde tane soğan sevmiyorsanız tamamını rendeleyebilirsiniz. Ben köftenin içinde soğan tadını sevdiğim için hep bir kısmını doğrayarak koyuyorum ama tercih sizin.

Sarımsaklarımızı minik minik doğrayıp ekleyelim. Yumurtamızı kıralım. Kıymamızı koyalım, tuz ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuralım. Tüm malzeme harmanlanınca istediğimiz büyüklük ve şekilde sıkarak pişmeye hazır hale getirebiliriz. İçininde güzel pişmesi için çok kalın yapmamaya özen gösterin, dışı yanıp içi çiğ kalmasın:)


Eğer köfteleri buzluğa kaldıracaksanız buzdolabı poşetine bir sıra dizin poşeti katlayın bir sıra daha bu şekilde dizerseniz köfteler birbirine yapışmaz. Üst üste koyarsanız çözüldüğünde birbirlerine yapışabilirler tekrar sıkmak zorunda kalabilirsiniz.

İsterseniz tavada az yağda kızartabilirsiniz yanında dilimlenmiş domates ve biber kızartıp en sonda tavada ekmekleri kızartıp güzel bir menü yapabilirsiniz.

Ya da  ızgarada pişirip mangal tadında yiyebilirsiniz.
İki fotoğrafta var yanda. Izgarada pişen çizgilerden belli oluyor:) Izgaranın üzerine biber ve domatesimizi koyduk ohh:) çok aç olduğum için biberin tamamen pişmesini bekleyememişim diri duruyor fotoğrafta:)

Yanında çoban salata ve ayranla akşam menüsü tamamdırJ

Afiyet olsun..  Mutlu kalın..


Beni instagramdan takip etmek için : @diidemm_benimpastaevim

Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder