15 Nisan 2014 Salı

GÜVEÇTE PATATES MUSAKKA

Hem sunumu hem tadı güzel bir yemek tarifi arayanlar için güzel bir seçeneğim varJ
Misafirlerinizin önce gözüne hitap edip sonra midelerini fethetmek için harika bir yemekJ
Çok pratik olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki, öyle çok uzun saatler uğraştırmıyor ama biraz zaman alıyor eğer vaktiniz varsa mutlaka deneyin.
Ben hep borcama yapıp kare kare keserek servis yapıyordum bu sefer borcamı dolaptan indirirken güveç kaplarım gözüme ilişti onlara yaptım. Eğer güveç kabınız varsa tavsiye ederim hem geç soğuyor yemek hem de görseli hoş oluyor. Borcamdan servis yaparken eğer güzelce keserseniz hoş bir şekilde sunum oluyorJ
Gelelim tarifimizeJ










Malzemeler;
·         3 adet orta boy patates
·         400 gr kıyma
·         1 orta boy soğan
·         3 diş sarımsak
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Beşamel Sos İçin;
·         50 gr kadar tereyağı ya da margarin
·         Yarım su bardağı un
·         2 su bardağı süt
·         Tuz, karabiber

Üzeri için; 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi




Patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım, çok minik ya da kocaman kocaman olmasınlar.
Doğradığımız patatesleri bir tencereye alıp üzerine 3 parmak çıkana kadar su koyalım ve haşlayalım. Patatesler dağılana kadar haşlamayın. Şekilleri bozulmadan piştiği zaman altını kapatın, çok haşlarsanız dağılırlar, kıymalı harçla da karıştırınca çamur gibi olurlar.
  


Patateslerimiz haşlanırken, Soğan ve sarımsaklarımızı soyup yemeklik doğrayalım ve 2 kaşık kadar zeytinyağında kavuralım. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçamızı da ekleyelim birkaç dakika salçamızı kavurduktan sonra kıymamızı koyalım, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim, kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirelim.




Beşamel sosumuz için bir tencere ya da tavaya yağımızı koyalım yağ eriyince içine unumuzu dökelim güzelce kavuralım. Kavrulmuş unun kokusu gelmeye başlayınca rengide pembeleşince yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim bu sırada sürekli karıştıralım, arada tuzumuzu dökelim. 2 bardak süt yeterli geliyor. Sos toparlanınca, sütü emip biraz koyulaşınca, karabiber döküp biraz daha karıştıralım ve altını kapatalım.





Kıymalı harcımızla patateslerimizi bir araya getirip karıştıralım ve isterseniz borcama, isterseniz güveç kaplarına paylaştıralım. Üzerine beşamel sosu paylaştırıp, 150 dereceye ısıtılmış sıcak fırına verelim. 30 dk kadar pişirelim. 

Üzeri kızarmış oluyor, fırından çıkarıp üzerine kaşar peynirini de serpelim ve peynir eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim. Kaşarlar üzerinde kızarınca tamamdır.

Lezzetli bir akşam yemeği sizi bekliyor.

Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder