14 Mart 2014 Cuma

AĞLAYAN PASTA

Leziz bir tatlı daha: ağlayan pastaJ 
Hemen hemen herkesin bildiği ve sevdiği bir pasta.  Tadıyla sizi yarı yolda bırakmayacakbir lezzet.

Gelelim benim nasıl yaptığıma.
Malzemeler;
Kek için;
·         4 yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1,5 su bardağı un
·         2 yemek kaşığı süt
·         1 yemek kaşığı sıvı yağ
·         1/3 su bardağı kakao
·         1 paket kabartma tozu

Islatmak için; 1,5 su bardağı süt

Krem şanti için; 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
  
Çikolata sos için; Tık tık

Önce krem şantimizi hazırlayalım. 2 paket toz kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpalım. Ben yoğun olsun istediğim için 2 paket kullandım siz 1 pakette koyabilirsiniz. Krem şantimiz kıvamını alınca buzdolabına kaldıralım beklesin.

Kekimiz için kek kalıbımızı yağlayalım ve fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ısınmaya başlasın.
Çırpma kabımıza yumurtalarımızı ve şekerimizi alalım şeker eriyince kadar çırpalım. Sonra sıvı yağ ve sütümüzü de koyup çırpmaya devam edelim.

Unumuzu, kabartma tozumuzu ve kakaomuzu da koyalım çırpalım.

Kek harcımızı kek kalıbımıza döküp fırına verelim. Yaklaşık 30 dakikada pişiyor ama fırından fırına fark ettiği için siz yine göz kulak olun. İlk 15 dakika fırının kapağını açmayın açarsanız kekin kabarıklığı iner. Kürdanla kontrol edip pişmişse fırından çıkaralım. Soğumaya başlasın.

Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu da hazırlayalım. Eğer hazır çikolata soslarından kullanmak isterseniz sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ama evde yapmanızı tavsiye ediyorum.:)Çikolata Sos

Kekimiz ve çikolata sosumuz soğuyunca parçaları birleştirebiliriz. 
Kekimizi pastamızı koyacağımız tabağa alalım üzerine kürdanla delikler açalım ve sütümüzü çorba kaşığı ile üzerine dökelim.
Islanan kekin üzerine krem şantizimizi sürelim. Şantinin üzerinede çikolata sosumuzu döktük mü tamamdır.

Süslemek için ben Hindistan cevizi kullandım. Pastamızı buzdolabına kaldıralım birkaç saat dinlensin sonra servise hazırdır.

Afiyet olsunJ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder