28 Şubat 2014 Cuma

KAR TOPU - BEYAZ TRUFF

Ve ilk tarifim gelsin;
Birkaç blogda gördüm bu tarifi, hem Hindistan cevizi seven biri olarak hemde görünüşleri çok hoş olduğu için yapılası gelmişti bana. Ve sonuçtan ben ve deneklerim oldukça memnun kaldık. Sık sık yaptığım aparatifler içinde yerini aldı.
Sadede gelirsek,
Malzemeler
·         Yarım su bardağı süt tozu (nescafeye koyduklarımızdan)
·         Yarım su bardağı pudra şekeri
·         Yarım paket süt kreması
·         2 su bardağı Hindistan cevizi
·         Fındık

Üzeri için; Hindistan cevizi ve damla çikolata
  Öncelikle Hindistan cevizlerini robottan geçirelim biraz daha ufalsınlar.

Bir kapta krema, süt tozu, pudra şekeri ve çekilmiş Hindistan cevizini güzelce yoğuralım.

   Yoğurduğumuz hamuru buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar donmasını bekleyelim.

   Buzdolabından çıkardığımız hamuru elimizde ufak toplar şeklinde yuvarlayalım her bir topun içine bir fındık koyalım.

   Yuvarladığımız topları inceltilmemiş Hindistan cevizine bulayıp damla çikolatayla süsleyelim.

   Servis yapılmayacaksa buzdolabında saklayın, servis yapmadan 15 dk önce çıkarın hafif    yumuşayınca daha lezzetli oluyor. J
   
AFİYET OLSUN. JJ
   Tarif kaynağı: ye-mek.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder